On my wishlist #7



Sobotné meme z Book Chick City. Cieľom je uverejnit knihy, ktoré by sme si chceli prečítať alebo mať na poličke doma. Či už to budú knihy staršie, novinky alebo tie, ktoré ešte len vyjdú.

Tohto meme sa zúčastňujem siedmy krát.

Pre dnešné meme som vybrala mnou strašne chcenú knihu: Pasca



Názov: Záhrada večnosti - Pasca
Autor: Lauren DeStefano

Anotácia: Čo keby ste presne vedeli, kedy zomriete? Vďaka modernej vede sa každý novorodenec stal tikajúcou genetickou bombou. Muži sa dožívajú dvadsaťpäť, ženy len dvadsať rokov. V tomto pochmúrnom prostredí zberači unášajú mladučké dievčatá, ktoré sú prinútené vstupovať do polygamných manželstiev, aby ľudstvo nevymrelo.

Zberači jedného dňa odvlečú šestnásťročnú Rhine Elleryovú, čím sa jej otvoria dvere do luxusného sveta najvyššej spoločenskej vrstvy. Hoci ju jej manžel Linden naozaj ľúbi a medzi ňou a jej sestrami manželkami sa vytvorí hlboký vzťah, Rhine má jediný cieľ – utiecť, nájsť svojho brata dvojča a ísť domov. Rhine však nebojuje len so stratou slobody. Lindenov otec naháňa strach a je posadnutý hľadaním protilátky na genetický vírus, ktorý má už o štyri roky zabiť jeho syna, a je pre to ochotný urobiť čokoľvek – aj zbierať mŕtvoly, aby na nich mohol robiť svoje experimenty. S pomocou Gabriela, sluhu, ktorý ju čoraz väčšmi priťahuje, sa pokúsi utiecť, aby tú trochu času, čo jej ostáva medzi živými, strávila na slobode.

Prečo táto kniha?
V poslednom čase som nejako extrémne naladená na dystópie 8D Jednak chcem túto knihu kvôli neuveriteľne krásnej obálke! Zvyčajne nenávidím, keď dajú na obálku konkrétneho človeka či hlavu, ale táto teta je prekrásna 8) 
Ďalej tá anotácia je skvelá! Pripomína mi to film In Time s Justinom Timberlakeom a myslím si, že táto kniha bude mať veľmi podobný motív, keďže človek si tam kupoval čas a zomrel vtedy, keď sa mu minul na hodinkách. Tuto máte zase chorobu kvôli ktorej máte spočítané hodiny. Rada by som si túto knihu prečítala 8)


P.S.: Bohužial, nestihla som dať príspevok minulú sobotu, tak to sem hádžem až teraz 8)

E_V_E   

Komentáre